SUferință – SUficiență – SUveranitate

Ce vrem noi de la Sistem?
Locuri de muncă, câini comunitari îngrijiți, școli, creșe, învățământ și educație cu programe reformate, pensii mai mari și pușcării mai pline/goale, alte locuri de muncă, reforma sănătății, taxe juste, utilizarea corectă a resurselor, respect pentru valori…

Cu ce o ard EI?
Discuții despre panseluțe și palmieri, fântâni arteziene, căsătorii LGBT, corectitudine politică (gen ”Season greetings!” în loc de ”Hristos a Înviat!”), spitale – nu catedrale, cătușe, vacanțe și pușcăriabili la putere, o mătușă a dat 30 de ouă la un doctor și e dusă cu duba la București, una jură pe Biblie duminica la biserică că ea însăși era cea care a votat…

Și noi ce facem? Noi SUferim și reclamăm: Nedreptate, Dezamăgire, Trădare! Noi LE cerem să rezolve cauze mari. Ei NE pierd în detalii mici.

Cu alte cuvinte, NOI (Victimele aflate în SUferință) le cerem LOR (Salvatorilor) să … (verb)…. Cine dă vina pe Sistem și vrea cu orice chip ca El să se reformeze, să se îmbunătățească pentru mai mult… (orice)… are implicit intenția de a perpetua relația Victimă – Persecutor – Salvator.

Sună rău, nu-i așa? Mai citește o dată fraza de mai sus. Apoi, meditează la asta: mai multă SUferință înseamnă Mai-Mult-Salvator (Sistem). Mai-mult-Salvatorul dorește… mai multă justificare (SUferință), deci are nevoie de un Mai-Mult-Persecutor. Așa că, Mai-Mult-Salvatorul hrănește Mai-Mult-Persecutorul, pentru mai multă legitimare…. Culmea e că Persecutorul și Salvatorul poate fi, în mod nostim, una și aceeași entitate, în această ecuație! Pentru că nu este nevoie ca Persecutorul să fie real, este suficient să fie perceput sau (cel mai economic) doar imaginat… 🙂

Care e Soluția?
La limită, dacă nu ar exista SUferință, nu ar exista Salvatori. Soluții, Sisteme, Societăți, Strategii, blablabla, ar dispărea. Pe apa Sâmbetei. S-ar dizolva. Fiecare dintre noi și-ar fi auto-SUficient la nivel familial, tribal, local…

Pentru că toată lumea știe clar care îi este SUferința, ar putea defini oarecum cum ar fi propria SUficiență, să ne amintim ce înseamnă SUveranitatea (cuvânt nemaiauzit de 26 de ani în spațiul public).

SUveran – Persoană sau colectivitate care e liberă să dispună de soarta sa, de actele sale, de interesele sale etc. DEX.
Cum poți tu ajuta Alep, Bangladesh sau un cutare de nu-știu-unde? Sigur că nu prea poți. Dar, în timp ce te gândești, discuți sau te revolți despre soarta lui, mintea îți este ocupată cu acea cauză, în loc să îți fie ocupată cu elaborarea unei soluții pentru familia, comunitatea ta, cartierul tău. Mai mult, tineretul are o nouă cauză. El caută Pokemoni. Ei bine, SUveran acum nu e cel care îți domină pământurile, pădurile, apele (care?). Ci cel care îți domină mintea. Cu alte cuvinte, tu ești liber să îți decizi soarta. Dar, oare, mintea ta e acolo?

Nu vi se pare ciudat că noi, pe măsură ce tot ne îndreptăm cererile (îndreptățite) spre Salvator, solicitându-i tot mai multă … corectitudine, transparență, modestie, inteligență, blablabla… de fapt hrănim o hidră care devine tot mai mare ca dimensiuni și mai rapace pe măsură ce se ”îmbunătățește”?

Mai mult ajutor social înseamnă, de fapt, mai multă neajutorare a clienților, menținuți, în acest perfid mod, în starea lor de letargie. De ce te-ai ridica să culegi para mălăiață, dacă ea e cade singură? Mai mult ajutor social atrage mai puțină școală, mai puțină muncă, mai puțină instruire și educație, mult timp liber, mai multă infracționalitate și, ca atare, mai multă contribuție a societății, în ansamblul ei, la justificarea și întărirea Salvatorului.

Cum ar fi viața dacă fiecare dintre noi ar fi plin de Bravură, Cutezanță, Încredere, Stimă de sine, Putere interioară, Năzuințe înalte, Sănătate, Responsabilitate, Grijă față de aproapele, Iubitor de natură, Păstrător de valori înalte, Autor al propriului destin, Liber, SUveran și Conștient?
🙂

Ei bine, dacă eu nu critic Sistemul, nu înseamnă că îl laud sau îl aprob. Pur și simplu am învățat să îl ignor. Nu îi mai dau energie Mentală, Emoțională sau Vitală. Doar așa pot să părăsesc rolul de Victimă dezamăgită. Și mă străduiesc să mi-l construiesc pe cel de persoană conștientă, responsabilă și cât mai autonomă. Care se dezvoltă sustenabil. Cu cât sunt mai fericită și independentă față de El, cu atât sunt mai SUverană.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s