Cum strică bicarbonatul de sodiu zenul și fengșuiul consumatorului de FB

Nu este zi lasată de Dumnezeu pe Facebook fără ca măcar cineva binevoitor să posteze un link la un mare articol cu 20 de rânduri (și 40 de reclame) despre ce minuni face bicarbonatul de sodiu.

Doar o lingură pe zi și scapi de cancer, slăbești 14 kile într-o săptămână, îți cureți argintăria și din tezaurul de la Moscova, desfunzi țevile îmbâcsite din baie și din corpul tău, alcalinizezi fiecare ungher al celulelor, un milion de minuni pe care bicarbonatul de sodiu le face iar noi, pare că… neam. Mai mult de atât, nu numai că nu spunem nimic, dar nici nu facem nimic.

Autorii articolelor au ajuns să sufere atât de mult de nerecunoștința noastră încât pun titluri de-a dreptul dureroase: ”Bicarbonatul de sodiu face și drege… NiMENI NU SPUNE NIMIC, COSTĂ DOAR 2 LEI…”

Cum nimeni nu spune nimic, dragi autori? Scrisul nu se pune? Share-ul nu se pune? Da” clicku”? Trebuie să vorbim singuri prin casă ori să ne dăm telefoane unii altora? Păi de ce să mai îngreunăm stenogramele interceptărilor? Să îi doară mâna inutil pe scriitori? Click și share și pac! la Războiu” feisbucist.

Nu mă întreb și nu vă întreb de ce autorii acelor articole savante (știați că, de fapt, numele corect este hidrogenocarbonat de sodiu?) le scriu, că au și ei un număr de cuvinte de pus într-un ”frame” numit ”rubrică” și papă și ei o pâine. De ziarist.

Mă întreb și vă întreb, oare ce îi mână pe share-uitorii de linkuri la eruditele articole? Dorința de a face bine? Da. Dorința să se știe? Da. Intenții pozitive? Da, normal. Numai că, dragilor, nu credeți că asta se spune zilnic peste tot? Nu e un fel de… abuz? Și nu vă gândiți că, Dumnezeule, dacă știți voi, știm și noi deja…


Apel disperat către țară

M-am gândit la ceva constructiv, desigur, ca o tipă orientată pe soluții ce mă știți.

Hai, dragi români, dragi prieteni de FB să mâncăm dom”le bicarbonatul ăsta! Să nu mai dea Guvernul tehno laptele și cornul cu E.coli (apropo, bicarbonatul de sodiu nu scoate bacteria ucigașă, ce zic cercetătorii britanici sau, mai nou, germani?)!

Să dea Guvernul o lingură de bicarbonat de sodiu copiilor la școală exact așa cum, în anii 1962-63, ne înfundau pe noi comuniștii ăia veroși la grădiniță, dimineața, pe nemâncate, cu o lingură de cremă de ghete ce ne trăsnea direct în nasul nostru de copii de 4 ani (am zis Omega 3 – din untură de pește), iar noi o vomitam instantaneu! Ei ne dădeau ca să ne crească IQ-ul, că altfel cum făceau ditamai Republica Socialistă? Măi, și ne creștea. Dar n-a ținut decât până în decembrie ”89, că după aia ne-a scăzut direct proporțional cu nește treburi, nu le scriu aici…

Exact așa să luam bicarbonat. Și eradicăm aciditatea stomacală pe loc, nema ulcer, cancerul dispare până la vară, nu mai cumpărăm creme cosmetice căci praful de copt e bun și ca peeling pentru față și corp, ne vindecăm de psoriazis, de înțepături, de coșuri, de arsuri solare, scoatem mirosurile neplăcute din haine și pantofi și câte și mai câte… Măi, parol, pe bune. Nu râdeți.

Măi, și să se vindece domnule tumorile canceroase în câteva zile, chiar serios, de ce nu o faceți, măi, oameni buni? Sau poate măcar oamenii de știință să pornească niște studii să dea jos Pharma sau barem s-o zguduie românește din încheieturi, înainte de lovitura mortală cu fiertura de … și de…. care chiar te vindecă de tot, de toți și de toate cele.

Dragi tovarăși de lecturi pe Cartea Fețelor, hai să facem grupul consumatorilor de bicarbonat de sodiu, să ni se albească dinții și să ne râdem la soare în pozele de profil, să strălucească pixelu” de la laptop de să tragă tot curentul din priză”.

Să dăm dovadă de conștiență și să check-uim odată subiectul ăsta. Poate apare și altceva pe lume… între timp. Mai o descoperire, mai un cântecel, mai un elev olimpic sau un artist deosebit…

Hai, vă rog, vreți să mâncăm bicarbonatul ăla naibii odată și să se ne mai scutească binevoitorii cu linkurile și marii jurnaliști de la rubricile de sănătate online cu sfaturile?

Sau sunt nașpa eu și într-o pasă proastă?
Să mă dreg cu oleacă de NaHCO3, soluție slab alcalină?
Bicarbonat de sodiu

Reclame

Un gând despre „Cum strică bicarbonatul de sodiu zenul și fengșuiul consumatorului de FB

  1. Pe mine ma amuza si ma urca-n ceruri titlurile de genul: „solutie naturala”, „fara chimicale” etc. Pai da, bicarbonatul asta creste in copacul de bicarbonat, se coace, se culege si apoi se macina. Asa cum din griu obtinem faina de griu, din fructele culese din copacul de bicarbonat, dupa macinare, se obtine faina de bicarbonat. Si e bun si sanatos, pe cuvintul de onoare al Internetului Anonim binefacator si samaritean. …mda…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s