Când părinții ”închid ochii”, copiii îi deschid. În Cer.

E sâmbătă seara, 7 noiembrie 2015. Ieri comemoram cu tristețe 32 de copii plecați în pământ. Ce ironie tristă, azi, în sâmbăta pomenirii morților, s-au mai dus la Ceruri încă 9, toți într-o singură zi, ca și cum s-ar fi vorbit între ei, hai să ne luăm de mână, să plecăm tot… ”#colectiv”…  Mii de flăcări neobosite ard de o săptămână pe caldarâmul pe care au stat trupurile lor fierbinți și stigmatizate. Pe de altă parte, mii de alți copii și tineri revoltați în stradă…  au vârsta pe care o aveam noi acum 26 de ani… și, uite că strigă cam aceleași lucruri, dar cu alte cuvinte. Și atunci, ca și acum, ne luam ”lumina” de la televizor…

Sunt la bucătărie și, pe net, privesc la un post de televiziune. Manipulare ca la manual. Moderatorul spune: „Iohannis este singurul personaj cu credibilitate. Cum să funcționeze o întreaga țară cu un singur om credibil?”
Cui ii fac bine astfel de vorbe? Președintelui – nu. Poporului – nu. Cu alte cuvinte, nu te mai duci luni la dentist, dacă ai vreo programare. Nu e de încredere domnul doctor. Nu mai cumpăra mâine varză din piață. Nu e credibil vânzătorul.

Cum să manipulezi? E atât de simplu. Amestecă adevărul cu minciuna, dezinformarea cu intoxicarea, sapă la încredere – singurul colagen din stradă – generalizează, strigă mai tare decât ceilalți, schimbă direcția și întoarce adevărul pe dos. În starea de tulburare emoțională folosește confuzia mentală. Ceva tot va ieși!

Alt exemplu: „Nu oamenii trebuie schimbați din funcții, ci instituțiile, procedurile”. Adică în proceduri scrie să condiționezi examene, să pui în funcții-cheie mafioți, să pui cumetri, nepoți și beizadele drept șefi în agenții inventate pentru ei, să sufoci concurenți economici sau politici, să faci legi sau HG cu dedicație, să iei milioane șpagă ”pentru partid” și să fii bine mersi, să furi din CFR totul și să fii ”sub control judiciar”, să ții dosare 7-10 ani în sertare și să le scoți fix la momentul potrivit… Nu, oamenii din sistem nu trebuie schimbați, ei fiind imaculați.  Desigur, Ei au bacaloriat luat la pensioane, școli de balet si bune maniere. Sunt delicați și sensibili ca fulgii de nea. Pudice zâne! Pe când Sistemuuuuul… Sistemul e monstruos, plin de proceduri scabroase, indecente, de neconceput, găunoase de-a dreptul. Ce zic eu? Periculoase! Ilenele Cosânzene și Feții Frumoși nu pun mâna nici pe osânză, nici pe ciolan, nici pe miere. La control, Ei au batista şi unghiile curate. Mâinile sunt murdare, cefele sunt încărcate, conturile sunt căptuşite, CV-urile și declaraţiile de avere sunt pline de inadvertenţe… În rest, Ei și ai lor, cu tot cu televiziuni, stau bine. Plus că nici usturoi n-au mâncat. Îl păstrează pentru ferestre. Dar nu pentru cele unse de Sfântul Andrei. Nici pentru cele cu gratii, ce li s-ar cuveni, ci pentru Ferestrele Overton. Nu știi ce sunt Ferestrele Overton? Ai materiale informative pe net și nu dezvolt aici subiectul. Se referă la metode de manipulare. Da, mai ales cu televizorul.

Tristă țară… Dacă îi întrebi mai îndeaproape pe martirii sistemului – adică Ei, Zânii și Zânele – cu ce se ocupă, îți răspund sincer că fac totul ”pentru copiii lor”. Estimp, oamenii din talpa țării, de jos, din stradă, fraierii, se lasă furați, condiționați, „inchid ochii”.

Lumanari”Ochii închiși” ai părinților – jos, ochii deschiși ai copiilor – Sus. Suflete arse într-o bombă fără ferestre.

Căci Ferestrele Overton nu se pun la case.
Se pun la mase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s