Puterea Cuvântului – Ce chemi, aia vine – I

”La început era Cuvântul şi Cuvântul era la Dumnezeu şi Dumnezeu era Cuvântul” (Ioan 1,1). De mici copii am auzit aceste vorbe. Poate că unul dintre tâlcurile lor, actualizat la cunoștințele disponibile în clipa de față, ar putea crește acum valoarea lor de întrebuinţare pentru noi.

Undeva în aceste vorbe ni se relevă cât de puternic este Cuvântul. Pentru că el e cel care determină Transformarea. Fără de Cuvânt nu este Gând, iar fără de Gând nu există Realitate.

Sfinții Părinți spun că rostirea unui cuvânt pornește un proces ireversibil cu un tipar clar: Intonare, Invocare, Invitare. Altfel spus: când zici, chemi și îți vine. Cum Universul nu știe de nu sau de glumă, îți trimite meniul precum ți-a fost comanda. ”De ce ți-e frică, de aia nu scapi”, ” Bună ziua ți-am dat, belea mi-am căpătat”, ” Ce dai, aia primești”, ” Cum pui, așa aduni și cum semeni, așa culegi”, ” L-a căutat pe d… și l-a găsit pe tată-său” sunt doar câteva exemple din înțelepciunea populară care ne avertizează asupra consecințelor faptelor noastre. Și Cuvântul gândit sau rostit este o faptă, nu-i așa?

Un număr tot mai mare de oameni știu deja că una dintre legile universale este Legea Rezonanței. Un exemplu de expunere a Legii Rezonanței îl găsim în cuvintele pline de sens ale Părintelui Arsenie Boca: ”Ce ai făcut ţi se va face; ce ai zis ţi se va zice; ce încarci pe altul ai să duci şi tu”.

La un nivel bazal, pentru că în acest articol ne referim doar la Cuvânt, aplicarea Legii este următoarea: când rostim ceva (Intonăm), creăm o undă sonoră – tonul (sunetul). Suntem o Sursă, indiferent dacă rostim un cuvânt înăuntrul sau în afara noastră. O undă sonoră are caracteristici uimitoare: este o undă longitudinală, astfel că fiecare moleculă transferă energie moleculei vecine. În medii nevii, în logica newtoniană, după ce unda sonoră a trecut, fiecare moleculă rămâne în aceeaşi poziţie iniţială. Dar eu mă refer la un mediu conştient, în care fiecare cuvânt transformă starea Sursei și a Receptorului. Despre cum se transformă starea, discutăm în alt articol.

Ei bine, undei sonore emise îi răspunde, prin Legea Rezonanței, tot ce, în Univers, vibrează în rezonanță cu ea.

Ca urmare, sunt Invocate, de peste tot din Univers, acele entități care vibrează la frecvența dată. Răspunsul este ineluctabil. Mai devreme sau mai târziu (dar ce înseamnă Timpul, la scară universală?), ceea ce am Invocat, devine Invitat și va face parte din viața noastră. Logic, nu?

În aceeași manieră funcționează cuvântul rostit în gând sau scris. Energiile sunt la fel de importante și procesul este identic. Un catalizator al acestui proces este Emoția. Cum bine știm, nu putem să nu avem emoții. În orice moment suntem într-o stare emoțională, indiferent dacă o recunoaștem sau cum o denumim. Intensitatea emoției influenţează amplitudinea undei pornite din ”Emițătorul” nostru.

Inginerește vorbind, funcționăm fie ca un Emițător, fie ca un Rezonator, fie ca un Amplificator, fie ca un Atenuator de semnal.

De exemplu, în calitate de autori ai gândurilor (și emoțiilor) noastre, suntem Emițători de semnale, de energie către Univers.

Când vedem, auzim, citim o idee aparținând altcuiva, ne comportăm exact ca un bloc de filtrare a informației – și, dragilor, există filtre Trece-Sus, filtre Trece-Bandă și filtre Trece-Jos. Uneori nu recunoaștem semnalul și îl ignorăm, blocându-l. Nu e momentul să fac alegorii in domeniul electric, deși sunt foarte tentată (prima mea specializare este ingineria în domeniul computerelor, deci cunoștințele de electricitate și electronică sunt o minimă bază). Ca și filtrele din alegoria mea (de fapt chiar cu filtrele noastre cognitive), noi recunoaștem și rezonăm cu anumite informații, permițându-le accesul și influența în viața noastră. De aceea, unii dintre noi pur și simpu redăm ce am primit, alții redăm doar o parte din informațiile din largul spectru (fie pe cele ”pozitive”, fie pe cele ”negative”), amplificate sau atenuate.

Și, indiferent ce facem, faptele noastre au consecințe. Chiar un share, un comentariu sau un Like pe FB, un tweet, un Endorse pe LinkedIn sunt comportamente cu consecințe. Undeva, ceva se schimbă în Univers. Și acest articol va schimba. Te va schimba. Așa că acum poți alege să-i citești continuarea sau să o ignori. Chiar acum.

A

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s