TREABA CU SALCÂMII

Image

Vrea să se inteleaga pozitia mea privind tăierea teilor:

1. Se spune ca reprezinta un pericol pentru trecatori, copacii fiind bolnavi, necurățați corespunzator etc. CORECT. Întrebare logică: cine împiedică o corecta ”toaletare” a tuturor pomilor din orașul Iași?

2. Se spune că arborii de talie înaltă împiedică vederea edificiilor de pe promenada nou realizată.

    2.a. Care promenadă? Vom vedea la primăvară cum pot trece    doamnele cu tocuri peste pietrele (ne-)cubice (ne)șlefuite plasate la distanțe mari si aranjate neregulat unele fata de celelalte. A mai vazut cineva pe promenada cea nouă copii cu patine, tineri cu skateboard-uri, bicicliști pe marele pietonal? Nu? De ce? Ca atare- daca tot nu e promenadă, nu ne trebuie copaci de talie mare.

(Poate unii își mai amintesc că, sub 7 straturi de asfalt, se află, exact pe acea porțiune, piatra cubică șlefuită frumos de trecerea câtorva decenii bune. Piatra avea un aspect vetust, cu migală aranjată de meșteri adevărați ai vremurilor când orice meserie era onorată și onorantă.)

   2.b. Care edificii? Alea ce stau acolo de 100 de ani? Sau să se vada de la Hotel Traian frumoasele scene de metal ridicate la toate Zilele mari, taman in fața Bisericii  Sf. Nicolae Domnesc și a Palatului Culturii?

De la Mitropolie pana la Palat nu se vedeau Primăria, Banca Natională, sau magazinele de pantofi? Trei Ierarhi, Casa Cartii sau Consiliul Județean? MAI PRECIS, CARE NU SE VEDEAU și DE UNDE NU SE VEDEAU?

3. N-am o problemă cu tăierea teilor. Nici chiar a castanilor. Am o problemă cu înlocuirea lor cu salcâmii japonezi. Care deja sunt acolo, i-ați vizionat, așa e?

Va lipsi umbra, va lipsi mireasma, răcoarea, vor lipsi insectele, albinele, păsările. Și copiii și bătrânii ce stăteau pe băncuțe….

4. Multi transformă problema tăierii pomilor intr-o chestiune politică. NU AM NICI o preferință politică, din moment ce cunosc motivele profunde (identice) ale accederii la putere ale celor mai mulți politicieni locali. NU am nimic împotriva vreunui politician local. Mai ales că fiecare iubește Iașul.

Ca atare, pun următoarele întrebări absolut aiurea:

1. N-ar fi o idee bună să cumpărați anul viitor, din alți bani de criză, niște tei care să crească în următorii 50 de ani și între timp, dumneavoastră, autoritățile, să vedeți edificiile?

2. Din câți copaci ați plantat la Ciric, câți trăiesc azi?

3. Când salcâmii japonezi se vor face cât cei din poză, cum se vor vedea edificiile?

Image

 

 

Reclame

Un gând despre „TREABA CU SALCÂMII

  1. Mi-a plăcut partea cu politicienii care iubesc Iașiul. Nu le-a spun nimeni acestor mari neștiutori că Iașiul nu-i iubește. Prin urmare de pe poziția lor este o dragoste neîmpărtășită (și ar trebui să se lase) și de pe poziția noastră (a Iașiului) o percepem ca un viol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s