Cum să te descurci cu oamenii negativi din viața ta – partea I

Ai trecut vreodată prin provocarea de a rămâne pozitiv atunci când alţii din jurul tău sunt negativi?. Ei te pot trage în jos şi să pot provoca o scurgere de energie. O persoană negativă îți poate împiedica planurile tale cele mai bune pentru viitor. Fie că cineva din jur are o zi ocazional negativă, fie ai de-a face cu un membru al familiei, prieten sau coleg, care este cronic negativ, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a rămâne pozitiv în faţa negativismului.

1. Lasă remarca sa negativă să treacă
Orice ai face, nu te certa cu o persoană negativă. Argumentând, nu faci decât să torni gaz pe foc. O persoană negativă se va alimenta din orice argument care îi va întări starea de spirit sau atitudinea negativă. Uneori, cel mai bun lucru ce poți să faci este să taci şi să-l lași să-i treacă.

2. Oamenii negativi au nevoie de dragoste
Stii cat de dificil poate fi să dăruiești dragoste şi atenţie faţă de oamenii dificili.

Din păcate, este exact ceea ce au nevoie. Adânc, în interiorul unei persoane critice este o persoană, de obicei, înfricoșată sau care se simte neiubită. Aceasta este provocarea noastra: de a ne (și de a-i) ridica mai sus de atitudinea negativă şi de a iubi persoana vătămată interior.

Cum să îți arăți dragostea atunci când cineva este negativ? Trebuie să asculţi ceea ce încearcă să-ţi spună. Fă-i cunoscute sentimentele atunci când țipă, spunând ceva de genul: „Vorbele tale sună chiar furioase acum”. Chiar dacă nu înţelegi destul de bine sentimentele persoanei, ştii că există o singură realitate obiectivă, dar fiecare are propriul său adevăr despre această realitate și o înțelege diferit.

Întreab-o cum poţi s-o ajuți. Acest lucru arată un interes legitim din partea ta în fericirea ei.

Oferă-i o imbratisare, chiar dacă vei fi respins. Amintește-ți că nu îți respinge sentimentele tale. O persoană negativă are adesea dificultăți în a primi dragoste de la alţii.

3. Focus pe pozitiv
Există întotdeauna ceva pozitiv pe care-l poți găsi în orice situaţie. Prefă-te într-un vânător de comori şi căută orice bijuterie din caracterul persoanei negative. Chiar şi o persoană negativă are calitati pozitive.

Pentru o persoană înecată în propriul ei negativism poate fi dificil să-și vadă pozitivul din ea și din jur. De multe ori oamenii se concentrează pe propriile lor aspectele negative. Ei uită de toate lucrurile mari și bune pe care le fac. Uneori o persoană negativă nu vrea să-și vadă pozitivul și se tot critică pe sine. Ar putea necesita o schimbare la felul cum se privește din afară. O poți ajuta conștientizându-i aspectele pozitive.

Negativitatea poate deveni un obicei şi obiceiurile sunt greu de părăsit. Fii neobosit în a-i scoate la iveală calitățile pozitive și într-o zi, le va observa și le va crede și ea.

Ajut-o să-și crească stima de sine. De regulă, persoanele negative au o stimă scăzută de sine, din focalizarea pe ”realism” și din credința că: ceea ce este criticat, se va îmbunătăți.

Nu e tocmai așa. Nici o floare criticată și bătută nu crește. Doar îngrijită și udată, hrănită cu soare și nutrienți, ea va înflori. Așa suntem și noi, oamenii.

Oamenii cresc doar când sunt sprijiniți și acoperiți atunci când greșesc, iubiți, înțeleși.

Reclame

2 gânduri despre „Cum să te descurci cu oamenii negativi din viața ta – partea I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s