Măști

    

   

    Cunosc atâtea persoane sensibile

    care se ascund după o față plină de de fermitate!

     Privește-le!

Dar dacă ești puțin atent la ce filme urmăresc, ce cărți citesc, ce poze afișează pe site-urile de socializare sau ce .pps-uri îți trimit prin e-mail, vei observa că, de fapt, ele exprimă un suflet minunat, plin de iubire. Un suflet care strigă – fără cuvinte – nevoia de dăruire.

Iar când te întâlnești cu aceste persoane la birou, în bucătărie – alături de partenerul de viață sau copii, în mediul de afaceri sau pur și simplu pe stradă, vei găsi o mască dură, un comportament rigid, determinat de ”credințe” ferme, păreri de împrumut, judecăți de valoare despre ”cum e lumea” – adică, se-nțelege – rea!, nevoia de a ascunde realitatea ”moale” a sufletului lor bun și cald.

Naturalețea lor e îmbrăcată în haine de general de armată și bucuria lor stă în a fi ”corecte politic” din toate p.d.v.

Mă gândesc adesea, ce le face pe aceste persoane să nu se comporte conform cu sufletul, valorile și nevoile lor? Incongruența între nivelurile de operare ale cuiva (una simt și alta arăt, una cred și alta spun) este ne-ecologică și duce la ne-sănătate. Pornind de la sănătatea emoțională până la cea fizică. Și am găsit:

neacceptarea de sine, credința ascunsă că nu ești destul de bun ca să arăți lumii reala ta identitate

frica de a nu fi rănit și dezamăgit în viitor 

frica de a fi ”altfel” – adică firesc, de a-ți arăta slăbiciunile

convingerea că, dacă pari slab – adică iubitor, dăruitor, vei fi lovit în partea ta soft, ca și cum paradigma e că  trebuie să ne lovim unii pe alții, nu să ne iubim și să ne sprijinim unii pe alții.

Acești oameni sunt mereu în gardă, neliniștiți, atenți la sensurile a ceea ce tu transmiți, analizează mesajele tale, căutând cu toate resursele lor cognitive (nu afective) care sunt țintele tale, ce ai vrut tu să spui etc… și nu mai merg cu tine în comunicare, rămân agățați undeva într-un punct în care li se pare că i-ai atacat! Mintea lor conștientă e ocupată cu verificări, nu cu înțelegeri… Iau decizii cu dificultate… sunt mereu cu proiectele în urmă, mereu ocupați… (au dreptate, crede-i, mintea lor e mereu ocupată de trupe de judecători, verificatori, socotitori)…

Și sunt gata să lovească. În funcție de educație, unii atacă direct, dur, alții cu ironii, alții pe la spate, alții agresiv-pasiv, iar alții se rănesc pe ei înșiși… dar nici unul nu-și asumă rolul de responsabil cu comunicarea, cu înțelegerea între părți. Ei ”n-au nevoie” de iubire,  de apreciere, de recunoștință…

Come on, friends… nu vă mințiți pe voi înșivă! Toți tânjim după recunoaștere și importanță ca o plantă după lumină!

Eu sunt optimistă că, prin creșterea conștientizării, înțelegem, unul câte unul, unul câte unul, că a fi natural, deschis și sincer te face LIIIIIBEEEERR!!!

Poate că unii dintre noi mai cred că venim din bărci diferite, dar, în fond, suntem cu toții într-o singură (b)Arcă…

http://www.youtube.com/watch?v=EkHTsc9PU2A&feature=related

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s