Rezistența la schimbare

Rezistența la schimbare e foarte deșteaptă, e vie și la fel de inteligentă ca tine. E chiar o parte din tine.

Rezistenţa ia mai multe forme, e mereu activă și se manifestă subtil.

Uneori, apare ca o evitare sau o amânare. Atunci o recunoști și o poți depăși.

Uneori apare ca o frică, o confuzie, o neliniște.

Alteori se manifestă ca „extrem de ocupat/ă”. Te prinzi uneori cât de ocupat/ă ești, iar la sfârșitul perioadei nu ai nici un rezultat? E vorba de faptul că ai evitat/amânat ceva: o decizie, o întâlnire, o acțiune… de regulă ceva care te-ar scoate din  zona de confort. Și dacă te-ar scoate, ai crește personal. Te-ai schimba…Ar fi noi experiențe…. noi rezultate…

Când ești rezistent/ă la ceva, de exemplu, te trezești mâncând pentru nici un motiv aparent. La persoanele care apucă pe această cale, drumul spre frigider devine adânc precum un șanț. Mai târziu e greu să scapi din el.

Sau te apucă curățenia generală într-o nevoie urgentă nejustificată logic. Sau faci ordine pe birou, în sertarele cu poze din copilărie sau în dosarele și chitanțele de-acum 10 ani. Mai găsești garanția de la mașina de spălat pe care deja n-o mai ai și te gândești îndelung unde s-o așezi… în loc să înfrunți problema pe care o amâni.

Sau cauți ceva ca și cum s-ar sfârși lumea dacă nu-l ai acum.

Rezistența la ceva s-ar putea să țină și toată viața…Rezistența înseamnă blocarea într-un disconfort cunoscut. Ce beneficiu ai în asta? Cunoști pereții cutiei în care stai. Ce șansă pierzi prin rezistență? Să-ți mărești zona de confort (prin ieșirea din ea) și să treci într-o cutie mai mare,cu siguranță mai bună, căci ai în plus și experiența respectivă.

Deci, pune mâna pe telefon, dă-ți întâlnirea aia sau dă-ți examenul, sau spune ce ai de spus sau fă ce ai de făcut cu curaj! Va fi oricum mai bine după aceea… Iar dacă vei fi … dezamăgit…cu atât mai bine! Te rog citește postul meu referitor la dezamăgire!

Deșteaptă-te, Române!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s