Curgând în sens cu fluxul

Trăim într-o societate în care am fost învăţaţi că munca tot mai din greu / străduința suplimentară / mobilizarea / motivarea către noi și noi scopuri ne vor duce la mai mult succes.
Această mentalitate este deja depășită! Dacă privești viața ca pe un râu vibrațional al conștiintei universale, cu un sens de curgere, te poți imagina ca un înotător. Alegerea sensului de parcurs a fost sigur a ta? Verifică azi, cum tu sari în acest flux – al conştiinţei omenirii – și tu vrei (de fapt, ești programat să vrei) să mergi în amonte şi ai început, chiar de copil, să înoți împotriva curentului.

Dar ce se va întâmpla?

Pe măsură ce înaintezi va deveni tot mai dificil, deoarece lupți, nu te bucuri. Vei fi bătut (de câte ori ai auzit, în copilărie:”nu te da bătut!”), lovit cu duritate (”viața e dură”), vei fi tratat ca un vinovat (”păcatul originar”)…

Totuşi, exact acest lucru îl face societatea cu copiii săi de câteva sute de ani încoace. Îi pregătește pentru ”succesul” într-o junglă de prădători, în care toată lumea e în competiție cu toată lumea (ah, Darwin, ce succes!)… pe când, de fapt, toată lumea are nevoie să fie în cooperare cu toată lumea (vezi Lamarck, anumite idei ale sale, și cum l-au ridiculizat Darwin și susținătorii pe cel care, cu jumătate de secol înainte, afirmase cooperarea dintre specii, nu lupta dintre ele pentru existență )… Așa, ca de-un exercițiu, te poți întreba: ce anume faci azi tu singur, fără  instrumente,  resurse, cunoștințe… puse la dispoziție de alții?

Societatea, prin educația școlară, setează creierele noastre pentru dezvoltarea emisferei logice, iar partea emoțională este lăsată în seama familiei, a scării blocului, a cartierului, a tabloidelor și a televiziunii.

Din acest motiv, foarte mulți copii devin tineri și, mai apoi, adulți frustrați, nu își găsesc locul în uriașa competiție artificială creată de-a lungul secolelor, trăiesc vieți sub potențialul lor, inhibați de lipsa unui IQ care să le asigure succesul social (de fapt, la esență, financiar).

Dacă ai norocul unei familii care te dezvoltă emoțional, al unei comunități spirituale, al unor relații sau al unui grup de sprijin (poate echipă sportivă, voluntari sau artiști amatori, club sau prieteni de calitate), atunci te poți dezvolta armonios și poți pune cat mai multă inteligență emoțională în slujba succesului în viață. Azi știm: EQ este mai important sau la fel de important ca IQ.

Dacă dăm credit inimii, simțim că e normal să curgem în aval, către un bazin de abundenţă ce ne aşteaptă: dragoste, compasiune, înțelegere, armonie… Cu toate acestea, suntem programați să continuăm lupta împotriva curentului, încercând să ajungem în amonte. Să ne luptăm unii cu alții, să concurăm, să acumulăm, să facem rezerve, să ne ”autodepășim”, ba chiar să-i depășim pe alții, să fim în frunte, să atingem scopuri tot mai mari etc… Să reiterăm, în termeni moderni, povestea Turnului Babel.

Dar noi simțim, la un nivel mai profund că, atunci când sentimentul, voința, credința, motivația, fapta, nu sunt toate aliniate aceluiași scop personal de fericire interioară, pusă în slujba propriei exprimări și împliniri, toată activitatea noastră este forțată, dură, lipsită de bucurie. Și nu ne împlinește potențialul. Doar ne… străduim. Doar ne… ocupăm viața, nu ne-o trăim.

Deciziile sunt întotdeauna emoționale. Trăim vremuri în care se reafirmă cu putere acest adevăr. Când logica noastră ne spune să o apucăm pe o cale, iar inima noastră – pe alta, poate că ar fi bine să îi dăm credit acesteia din urmă. Să mergem cu … fluxul nostru interior. Să schimbăm dialogul intern și să ne privim ca pe niște norocoși că participăm la această minunată călătorie numită viață.

Să începem prin a fi recunoscători. Să ne gândim la fericire, la pace, la entuziasm, la liniște interioară și la abundență, la cum am putea , simplu, să SIMȚIM că avem toate acestea în viața nostră, aici și acum.

Chiar dacă e un exercițiu nou pentru noi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s