Cateva ganduri despre schimbare I

Oricat de mult beneficiu ar aduce ceva nou, renuntarea la vechile simboluri ale sigurantei noastre este intotdeauna dificila. Numai ca deprinderea si adoptarea noilor comportamente ne cer renuntarea la cele vechi!

Cum sa renunti la un disconfort cunoscut sau la o tara comportamentala veche pentru un comportament sau mod de a gandi nou?

Iata o intrebare buna.
Rapunsul la aceasta intrebare cuprinde doua parti: sa renunti si sa pui in loc.

Ei, dar a invata ceva nou e foarte simplu pentru cei mai multi dintre noi! Aici nu avem o problema! Avem optiuni si modele cate vrem! Suntem liberi, maturi si constienti. Avem exercitiu din anii de scoala. Ba chiar ne dorim ceva nou, cu rezultate mai bune!

Dar dezvatul de cele vechi (si mai ales de credintele care implica controlul altora) e o provocare importanta pentru cei mai multi dintre noi. Pentru ca ceva cunoscut e un obicei inradacinat si, de fapt, suntem condusi de el. In fata lui suntem neputinciosi, caci functionam pe pilot automat si nu decidem constient sa inlocuim ceva bine deprins cu ceva nou.

De fapt, nici nu am fost invatati ca ‘schimbarea e buna’! Am fost programati pentru stabilitate si traim vremuri in care doar schimbarea are eficientza.

Deci, cred ca ar trebui sa ne focusam mai mult pe renuntare decat pe innoire. De ce? Pentru ca odata ce ai renuntat constient (e greu, dar merita pornit si perseverat!) la un fel de a-ti folosi gandurile, convingerile, comportamentele nefolositoare, GOLUL se umple automat cu ceva nou, de regula mai bun.

Indeparteaza piedicile cu incredere si potentialul tau nevalorificat va iesi la suprafata ca un gheizer!
Noi suntem mai valorosi decat ne consideram!

Reclame

Un gând despre „Cateva ganduri despre schimbare I

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s